Mis paistab silma Jaapani juuksekosmeetikas

Krása japonských žien sa spája s luxusom žiarivých vlasov. To nemôže nepotešiť Európanky. Preto je nárast záujmu o japonskú vlasovú kozmetiku prirodzený.

- Kde sa začať zoznamovať s orientálnymi kozmetickými výrobkami?

- Samozrejme, od teórie, ktorá sa mení na praktické experimenty. Vaše hľadanie bude korunované úspechom, ak si vyberiete správny výrobok a venujete dostatok času jeho správnemu a systematickému používaniu.

Tradičný prístup neznamená zastaraný

Všetka japonská vlasová kozmetika drží krok s novinkami: ak je to potrebné, do receptúry sa pridáva kolagén, aminokyseliny, ovocné kmeňové bunky, opaľovacie faktory, piroktón-olamín a rôzne kyseliny. Preto je účinnosť domácej japonskej starostlivosti porovnateľná so salónnymi postupmi.

A Japonci uprednostňujú komplexný účinok na zdravie. Kozmetika + vitamíny + strava + prístroje na kúpeľnú liečbu + zdravý spánok a šport prinášajú úžasné výsledky. Zlepšuje nielen vzhľad vlasov, ale aj fyzickú pohodu!

Rozdiely medzi japonskou a kórejskou kozmetikou

Ázijský prístup k starostlivosti sa zásadne líši od západného. Európska značka sa zameriava buď na nekompromisnú prirodzenosť a potvrdzuje výskum ekologickými certifikátmi, alebo na vedecké objavy a vývoj nových receptúr.

Japonci skromne a nenápadne využívajú gigantické dedičstvo tradícií: výrobky vždy obsahujú prírodné zloženie s jedinečnými zložkami - skvalén, arganový olej, výťažok z rias, nanokoloidy zlata a platiny, kvety kamélie, zelený čaj s ibištekom a jablčný ocot a mnoho ďalších zložiek.

A ak načriete do témy Ázie a porovnáte systémy starostlivosti japonských a kórejských žien, odhalíte zaujímavé fakty. Giganti japonského kozmetického priemyslu sa pri výrobe riadia osobitnou filozofiou:

  • „Uzavreté“ pred vonkajším svetom, Japonsko si mnohé komponenty vymyslelo samo, niektoré z nich sú utajené a neprekračujú hranice domáceho trhu;
  • dokonca aj malí výrobcovia majú vlastné laboratóriá;
  • receptúry vychádzajú zo stáročných tradícií, a v tom je ich sila - verní zákazníci nepochybujú, že sa ich obľúbený výrobok zmení kvôli marketingu alebo móde;
  • podľa noriem sa výroba kozmetiky prirovnáva k farmaceutickým výrobkom, a preto sú tu najprísnejšie opatrenia na kontrolu kvality;
  • prevláda minimalistický dizajn obalov, ktoré skrášľujú domáci priestor.

Kórejskí výrobcovia majú všetko postavené na inom princípe. Tvrdá konkurencia nás núti neustále pracovať na nových zloženiach a znižovať náklady. Limitované edície a zmeny výrobkov niekedy rozčuľujú verných fanúšikov. Juhokórejské receptúry obsahujú včelí a hadí jed, slimačí mucín, sekrét pavúčích žliaz, extrakt z lastovičieho hniezda a ďalšie exotické látky. Neexistuje zákaz používania niektorých zložiek, napríklad ftalátov, ktoré sú pre Japoncov tabu. A nemožno nespomenúť roztomilý kórejský dizajn obalov - zďaleka nie je výstižný, ale vždy vyvolá úsmev.

Jaapani toodete eelised ja puudused

Alustame Jaapani juuksekosmeetika eelistest.

  1. Kõik kahjulikud kemikaalid koostises on välistatud, näiteks pindaktiivsed ained, parabeenid, sulfaadid.
  2. Puuduvad kunstlikud paksendajad ja lahustid (seetõttu on vastuvõetav ebaühtlane konsistents).
  3. Kerge looduslik aroom annab välja lillede, puuviljade ja maitsetaimede olemasolu. Lõhna- ja maitseained on keelatud.
  4. Toodete neutraalse värvuse annavad looduslikud koostisosad.
  5. Mõju on väljendunud, kuid mitte kohe. On vaja lõpetada kursus ja te näete kumulatiivset mõju.

Puudused ei ole tegelikult seotud toote endaga. Esiteks, hinnaklass ei ole kõigile taskukohane. Ja teiseks, pädeva hoolduse jaoks on vaja individuaalset kosmeetikatoodete valikut ja mõnikord katse-eksituse meetodit. Kuid kõik on teie kätes, seega valige kindlasti õige kompleks ja rõõmustage oma juukseid kvaliteetse puhastuse ja toitmisega! Jaapani hooldusega säravad teie juuksed, täituvad tugevusega ja te kuulete palju komplimente!

SEOTUD ARTIKLID